Rotavdrag för dig som bor i bostadsrätt

En bostadsrätt som ägs, helt eller delvis, av dig som ansöker om skattereduktionen är kvalificerad för nyttjande av rotavdrag. I bostadsrätten kan du eller dina föräldrar bo. Den enskilde hantverkaren, eller företaget, som ska utföra rotarbetet skall uppge Er bostadsrättsförenings org.nr. eller din bostads fastighetsbeteckning vid sin begäran till om utbetalning från Skatteverket.

rotavdrag bostadsrätt brf
Genom detta förfarande kan Skatteverket på ett korrekt sätt säkerställa att det är du och ingen annan som är den rättmätige ägaren av den aktuella bostadsrätten. Vad som är föremål för rotavdraget, inne i bostadsrätten, lägger sig Skatteverket inte i utan här gäller samma regler som för villor och småhus. Det kan gälla en renovering av köket eller badrummet men förmodligen inte ett fönsterbyte då detta, allt som oftast, är något som genomförs i bostadsrättsföreningens regi. Hur skulle det se ut om alla hade olika typer av fönster?

Bostadsrättsföreningen som juridisk person kan inte använda rotavdrag utan får finansiera sina renoveringsprojekt med kassa, fonderade medel eller ansöka om ett företagslån för bostadsrättsföreningar. En bostadsrättsförening med god och välskött ekonomi klarar av de flesta renoveringar med egen kassa / fonderade medel…